Blog

De perfecte biscuit: een onmogelijke opdracht?

small 3 mei 2013 by Jolien | Filed under Baktechniek.

 photo DSC_0775-001_zpsf14f59d2.jpg

De vraag die ik als ‘ervaren’ bakster het meeste te horen krijg is: “Hoe krijg je die biscuit nu zo mooi hoog en luchtig?”. Echt waar, deze vraag krijg ik meerdere keren per week te horen. En het antwoord is eigenlijk simpel: oefenen, oefenen, oefenen. Hoe meer je bakt, hoe meer feeling je krijgt met de producten en je eigen werkmateriaal. Met als gevolg dat alles ook véél vlotter gaat. Maar er zijn ook enkele simpele trucjes die je kan toepassen zodat je keer op keer de perfecte biscuit krijgt. En deze wil ik vandaag graag met jullie delen!

Bij het bakken van een luchtige biscuit, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn (haal dus je eieren tijdig uit de koelkast!) en dat alle droge ingrediënten perfect zijn afgewogen. Daarnaast is het ook belangrijk om genoeg eieren te gebruiken. Zelf gebruik ik altijd minstens zes eieren, 200 g zelfrijzende bloem en 200 g kristalsuiker. Hiermee heb je ruim voldoende om een biscuitvorm van 20 cm doorsnede mee te vullen.

Zodra je de voorbereiding hebt afgerond, kan je beginnen aan het eigenlijke beslag. Heb je de luxe om in het bezit te zijn van een keukenrobot? Aarzel dan niet om deze te gebruiken! Uit ervaring heb ik namelijk geleerd dat je toch nog een iets luchtiger resultaat verkrijgt. (Nog) niet in het bezit van een keukenrobot? Met een handmixer lukt het ook prima!

Klop allereerst de eieren samen met de suiker tot een luchtige, lichtgele massa. Het duurt ongeveer tien minuten tot je deze consistentie bereikt, dus wees niet ongeduldig! Als het beslag ongeveer de dikte heeft van opgeklopt slagroom, dan is het klaar. Neem vervolgens de bloem en zeef hem. Zo is het makkelijker om hem mooi egaal onder het beslag te mengen. Doe dit overigens heel voorzichtig. Hoe meer je immers roert, hoe meer luchtigheid je verliest.

 photo DSC_0770-001_zps7c0505a5.jpg

Nu zijn we bijna klaar om onze biscuit te gaan bakken. Verwarm alvast je oven voor. Het is belangrijk dat je oven volledig op temperatuur is, voordat je de biscuit erin steekt. Een slecht verwarmde oven = een slecht rijzende biscuit. Ik verwarm mijn oven altijd voor op 175°C. Maar nogmaals, dit kan verschillen van het type oven dat je gebruikt. Daarnaast is het ook heel belangrijk om je bakvorm goed voor te bereiden. Zelf verhoog ik altijd de randen met een stukje bakpapier. Dit heeft twee grote voordelen:

1. Je biscuit zal achteraf niet aan je bakvorm plakken. Dit maakt het verwijderen van de bakvorm een stuk makkelijker én je riskeert niet dat er stukjes biscuit blijven plakken. Niets is namelijk zo vervelend als een scheve biscuit.

2. Je biscuit zal ook boven het bakblik kunnen rijzen. Dit is vooral handig als je een bakvorm met lage randen gebruikt. Er zijn speciale bakblikken met hoge rand (+ 10cm) op de markt, maar met dit simpele trucje hoe je deze niet speciaal aan te schaffen.

 photo DSC_0764-001_zps36a91c57.jpg

 photo DSC_0766-001_zps442bf57d.jpg

Nu de bakvorm helemaal klaar is, kan je het beslag mooi in de vorm storten. Begin mooi in het midden zodat de biscuit zich volledig in de bakvorm kan vormen.

 photo DSC_0773-001_zps0a67dcd4.jpg

Als je oven helemaal voorverwarmd is, is het tijd om de biscuit te gaan bakken! Zet het bakblik onderaan in de oven. Nog een kleine tip: open nooit de ovendeur voordat 1/3 van de baktijd verstreken is. In deze periode rijst de biscuit namelijk het hardst. Open je de deur toch, dan riskeer je de kans dat je biscuit gaat inzakken. Ideaal is om de ovendeur pas de openen als de baktijd helemaal verstreken is. Test met een satéprikker of de biscuit vanbinnen helemaal gaar is. Blijft er geen deeg plakken? Ideaal, dan kan de biscuit uit de oven! Laat de biscuit nog een vijftal minuutjes afkoelen in de oven (met de ovendeur op een kiertje). Daarna kan je de biscuit er helemaal uit nemen.

Laat de biscuit helemaal afkoelen voor je hem ontvormt. Zo voorkom je weer dat de biscuit gaat inzakken of scheuren. En dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Tenslotte nog een allerlaatste tip: gebruik de onderkant van de biscuit als bovenkant als je hem gaat decoreren. Zo heb je een perfecte, gladde bovenkant!

 photo DSC_0775-001_zpsf14f59d2.jpg

Zo, ik hoop dat jullie aan de hand van mijn tips ook de perfecte biscuit uit de oven kunnen toveren. En onthoud… oefening baart wel degelijk kunst!

Deze blogpost is geschreven door Jolien Van Genechten

Jolien Van Genechten is sinds ruim vier jaar gebeten door het bakvirus. Vooral taarten, cupcakes en andere zoetigheden hebben haar hart gestolen.  Op haar blog Joli Gâteau laat ze je meegenieten van wat ze maakt. Als je op de hoogte wilt blijven van haar tips, recepten en ontdekkingen, kijk dan op haar Facebookpagina of volg haar op Twitter.97 Responses to “De perfecte biscuit: een onmogelijke opdracht?”

 1. jolien zegt:

  deze tips gaan we onthouden :p

 2. Eowyn zegt:

  Als je je biscuit bakt op 175 graden, hoe lang staat die dan precies in de oven? ik zie nergens een tijdindicatie :)

  • Dounia zegt:

   zelfde vraag :-)

   • Jolien - Joli Gâteau zegt:

    De tijd is afhankelijk van de grootte van de biscuit. Een biscuit van 20cm laat ik ongeveer 30minuten in de oven. Voel er even aan voor je hem eruit haalt. Veert hije en beetje terug? Dan is hij klaar.

    Of gebruik de oude truk met de tandenstoker. Prik hem in de biscuit. Is hij nog schoon? Dan is hij perfect. Hangt er nog deeg aan? Laat hem dan nog even verder bakken.

 3. Sandra zegt:

  Heel tof dankjewel!

 4. Stephanie zegt:

  hoi Joli,
  hoelang laat je de biscuit in de oven?!

 5. iris verschaeve zegt:

  hoelang moet deze biscuit bakken?

 6. Cathy zegt:

  Hoe lang laat je de biscuit in de oven zitten?

 7. Jolien zegt:

  Ik bak de biscuit ongeveer 35 minuten op 175°C

 8. Annemarie zegt:

  De ene keer lukt het biscuitdeeg beter dan de andere keer. Het klopt inderdaad dat de ingrediënten op kamertemperatuur dienen te zijn. En volgens mij moet je de oven ook zeker niet openmaken als het deeg bakt want dan zakt ie in!

 9. Iris zegt:

  Uhm…ik heb geleerd even lichtjes te duwen op de biscuit, als ‘hij’ terugveert is de biscuit goed. Inprikken met satéprikker kan ‘m alsnog laten inzakken..

 10. dominique de vries zegt:

  Hoelang moet je bakken want ik vind het niet erg duidelijk sorry.

 11. dominique de vries zegt:

  Hartelijk bedankt had de reactie niet gezien

 12. Natasja zegt:

  Ga het vanavond op jou manier proberen goed idee met de verhoogde rand van bakpapier ik was al aan het zoeken naar een hoog bakblik. Thanks !

 13. debby zegt:

  Hallo,
  Super uitleg!! Ik deed het ook altijd zoals jij het beschrijft…en ging prima in een “normale” oven…..ik heb nu combi magnetron en het lukt niet meer om n biscuit te bakken…..elke keer gaat t mis….ene keer verbrand hij van boven…andere keer was hij mooi bruin maar nog helemaal niet gaar van binnen….wat doe ik verkeerd?….Ik zet de oven op 180graden….zal dit miss te hoog zijn??
  Groetjes Debby

  • katja zegt:

   hoi debby,
   ik heb ook een combi-oven en het is mij ook na een paar pogingen gelukt ik heb de oven op 170 graden 35min baktijd… de oven voorzichtig open doen (prikken) en dan 5-10min laten afkoelen… veel succes!!

   groetjes

  • JoliGateau zegt:

   Probeer inderdaad eens op een lagere temperatuur. Het is even een kwestie van zoeken maar eens je je oven gewoon bent, zal je zien dat het weer zoals vanouds lukt!

  • marianne van der kolk zegt:

   Hoi ik heb ook een combi en zet hem ook altijd op 180 graden ..maar zet je je bakvorm wel op een rooster? Ik doe hem dan meestal 31 minuten erin en is dan super gelukt. Elke keer maar weer:-)))) succes…

 14. Shirley zegt:

  is zelfrijzende bloem anders dan gewone bloem???

  • JoliGateau zegt:

   Ja, zelfrijzende zorgt er mee voor dat je biscuit gaat rijzen. Gewone bloem heeft dit bestandsdeel niet. Ik zal een volgende blogpost plannen waarin ik dit probeer uit te leggen!

 15. P. Renden zegt:

  hoe krijg je hem zo plat? als ik gedurende de hele baktijd op dezelfde temperatuur bak wordt hij heel bol aan de bovenkant. daarom laat ik de temperatuur geleidelijk oplopen, is dat niet goed?

 16. wonny zegt:

  Gebruikje geen olie of boter in je beslag. Is niet vermeld namelijk.

 17. Tessa zegt:

  Mijne staat in de oven!! Ik heb overigens je blog even doorgespit en wat recepten gemaakt.. bedankt voor je ontzettend creative ingeving hier op het web!

 18. G van Lohuizen zegt:

  Bedankt voor deze mooie uitleg Jolien , ik ga zeker ook op je facebookpagina kijken !Groetjes uit Raalte :)

 19. Eline princen zegt:

  is zelfrijzend bloem het zelfde als zelfrijzend bakmeel?

 20. stephanie zegt:

  Dus geen boter? Of wel boter?

 21. emmely zegt:

  Geen boter, maar ik had laatst of azijn of zonnebloemolie erdoor gedaan.
  Hierdoor werd het luchtiger, maar ben vergeten welke van de twee het was.
  Weet iemand dit misschien?

 22. Elise zegt:

  Heeeeel erg bedankt voor het recept!
  Mijn biscuit is hoog en super lekker :)

 23. marianne van der kolk zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik zit al een tijdje met een vraag? Weet iemand een ander recept voor biscuit?
  En dan bedoel ik een andere soort cake voor onder het fondant. Ik heb een vriendin en zij
  Vind het biscuit cake niet zo lekker. Misschien heeft iemand van jullie ideeen??

  Alvast bedankt….
  Groetjes marianne

  • Je kan een gewone 4/4 cake maken? Dit is 250g boter, 250g suiker, 250g bloem en 4 eieren mixen tot een glad beslag. Eventueel wat smaakstoffen toevoegen (of cacaopoeder voor chocoladecake) en je hebt ook een lekkere cake.

   Je kan ook eens kijken op mijn blog voor meer recepten!

 24. jessica zegt:

  is dit voor een vorm van diameter 20 cm? volgens mij wordt hij nu wel errug hoog. heb de rand gelukkig verhoogd, maar zoals ik het nu inschat is hij zo’n 13 cm hoog en hij staat nu een kwartiertje in de oven..

 25. mireille zegt:

  heb er juist ene gebakken is niet gelukt .
  moet de oven ook bovenkant aan ?
  ik heb de rand van de bakvorm ook verhoogd maar het bakpapier
  is boven aan de biscuit naar binnen gekrompen of zo waardoor mijn biscuit nu misvormt is .
  kun je mij zeggen wat ik fout heb gedaan

  • Hoi Mireille

   Wat jammer dat je biscuit mislukt is maar laat je er vooral niet door ontmoedigen! Ik weet niet precies wat voor soort oven je hebt, maar als je met de bovenkant, de grill bedoelt…deze moet zeker niet aanstaan.

   Het bakpapier kan je altijd een klein beetje vast ‘plakken’ met wat boter. Smeer eerst de binnenkant van de bakvorm in met boter & doe er dan pas het bakpapier rond. Zo zal het een aan de rand blijven plakken!

   Geef maar een seintje indien je nog bijkomende vragen hebt!

 26. gieke zegt:

  er is me gezegd om bakpoeder aan het recept toe te voegen ,dat zou de bicuit luchtiger maken ,klopt dat?

 27. Sara Berx zegt:

  Hey!

  Is de biscuit nog lekker als je hem invriest?

  groetjes

 28. Maaike zegt:

  Mijn cake is na het bakken erg vast, wat kan ik er aan doen om hem luchtiger te maken. Alles is al kamer temperatuur heb alleen een handmixer.

 29. gobert anne-marie zegt:

  om een biscuit te bakken in hete lucht oven moet dit op 170° of 175° ONDERAAN IN DE OVEN OF IN HET MIDDEN.GRAAG HAD IK VLUG EEN ANTWOORD ,ik zou morgen er eentje willen bakken voor mijn dochter.

 30. joyce zegt:

  Super recept! Goed gelukt en….Heeeerlijk!
  Bedankt voor het delen van jouw recept en tips!!
  Gr Joyce

 31. Roos Blomme zegt:

  Heb hem zojuist gebakken ,super hoog alles gedaan volgens je uitleg thx.ik maak nooit nog andere biscuits

 32. tess zegt:

  hoi ik ben Tess,
  ben verslaaft aan bakken maar ik ben pas 12 jaar ik denk dat ik een obsessie heb voor bakken. dat biscuit vind ik erg moeilijk om te maken maar ik ga je recept wel proberen

 33. Debby zegt:

  Hallo Jolien,

  Je zegt het best onderaan in de oven te laten bakken. Wordt dit dan op een bakplaat of op een rooster gezet. Er moet toch nog voldoende lucht onder de biscuit door kunnen, niet?

  Groetjes!

 34. Kim peterse zegt:

  Hoi,
  Mijn biscuit is altijd luchtig en goed van smaak, maar nooit goed van vorm. Altijd heeeeel bol aan de bovenkant. Hoe kan ik dit voorkomen?
  Ik weet ook nooit goed de verhouding voor hoeveel beslag je nodig hebt voor welke vorm.
  De ene keer reist het mijn bakpan uit en de andere keer is het weer te laag. Wat is de goede verhouding? Gebruik graag doorsnede van 25 cm hoogte 10 cm.
  En heeft iemand ook een goed recept voor echt goede botercreme?? Ik gebruik roomboter en een botercreme mix, maar ben niet tevreden over de smaak.

  Gr. Kim

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Hoi Kim

   Misschien kan je eens proberen om te temperatuur op te bouwen? Je bakt de biscuit bijvoorbeeld in 30min. Zet de oven dan de eerste 10min op 160°c en de laatste minuten op 175°c. Zo gaat hij minder snel rijzen en voorkom je bolvorming of barsten.

   Zelf gebruik ik voor een vorm van 20cm 200g bloem, 200g suiker & 6 eieren. Maar een beetje spelen met de hoeveelheden is hier de truc.

   Voor de botercrème gebruik ik altijd het recept voor merengue botercrème (hier op mijn blog: http://joligateau.be/meringue-botercreme/). Deze is heel luchtig en niet zo machtig als gewoon boter met bloemsuiker.

  • Anita zegt:

   Hi Kim, je kan misschien “bake even strips” van Wilton proberen tegen bolheid . Ik vindt ze echt super handig. Voor botercreme, gebruik ik plantaardige boter (crisco) icing sugar, beetje water en evt extract (in welke smaak je wilt) Success!

  • Martijn zegt:

   Wellicht een beetje laat, maar naar aanleiding van je botercreme vraag (wij zijn nu bezig bet onze bruidstaart en de taart die we geproefd hebben van de bakker was niet echt perfect; we gaan nu zelf het juiste recept maken en dat opsturen).

   Botercreme: 100 gram boter + 100 gram poedersuiker. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, mix hem goed voor tenminste 5 minuten (je zult dan zien dat de boter wat luchtiger wordt). Als de boter moi luchtg is dan kun je de poedersuiker erdoorheen mengen (en eventueel nog een smaakstof op oliebasis). Botercreme laat zich alleen goed verwerken op kamertemperatuur; Gekoeld is hij te hard. (Het verwerken is wel bijzonder makkelijk, en het resultaat is mooi stevig)

   Maar er zijn nog wat alternatieven; Je kunt slagroom wat aanvetten en zo een wat vollere smaak krijgen. Slagroom moet wél goed gekoeld blijven, anders “smelt” hij. 2 recepten:

   1) Mascarponeroom: (mooi romige slagroom die van nature iets zoetigs krijgt van de mascarpone) > 100 ml slagroom (gekoeld), 40 gram mascarpone (ook gekoeld) 10 gram poedersuiker. Klop de slagroom met mascarpone totdat je een goede slagroomconsistentie hebt. Voeg dan de suiker toe en eventueel een smaakstof en wat klop-fix (geeft iets meer stevigheid, maar ook een bijsmaakje).

   2) Mascarpone-Monchouroom: 100 ml slagroom, 25 gr mascarpone, 25 gr monchou en 10 gram suiker. Bereiding is verder gelijk aan de mascarponeroom.

   Hoop dat je er wat aan hebt!

 35. Kim zegt:

  Beste,

  Ik heb uw recept klaar gemaakt en de smaak van de taart is heerlijk, juist een bijkomende vraag, ik heb een springvorm van 26cm doorsnee gebruikt en de biscuit is vrij laag gebleven ongeveer 4-5cm hoogte.
  Zou het kunnen dat als je zo’n grote springvorm gebruikt de ingrediënten moet aanpassen.
  Zou u een suggestie kunnen geven qua hoeveelheid van ingrediënten dat ik moet gebruiken?

  Zo kan ik het de volgende keer misschien anders proberen waardoor ik een hogere taart heb.

  Alvast bedankt

  Groetjes Kim

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Hallo Kim

   Je kan het recept verdubbelen, dan zal je biscuit ook 2x zo hoog worden. Let wel op dat je de bakvorm niet té vol doet want anders zal hij overlopen.

 36. Lynn zegt:

  Dag Jolien,
  Ik ga jouw recept eens proberen. Toch een vraagje: ik zou er èèn bakken voor mijn dochter die verzot is op alles dat geel is en in ons gezin echt het zonnetje is. En daarom dacht ik een gele biscuit te maken. Moet ik hier kleurstof bij doen? Zo ja, welke en zijn ze dan smaakloos? Heb je nog eenvoudige tips om biscuit te versieren in thema ‘zon’; ben niet zo’n handige versierder :-)
  Alvast bedankt!
  gr,
  Lynn

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Hallo Lynn

   Voor een gele biscuit kan je inderdaad wat gele kleurstof toevoegen. Gebruik altijd kleurstoffen op gelbasis en niet degene die je in de supermarkt vindt (deze zijn meestal op waterbasis). Voor leuke decoratietips kan je altijd websites zoals Google afbeeldingen of Pinterest gebruiken. Daar kan je heel wat inspiratie terug vinden!

 37. martine zegt:

  Na de zoveelste poging weer eens mislukt zet mijn oven op warme lucht en 175 graden . Moet je oven op warme lucht staan? Ik maak veel flantaarten en die lukken altijd. Moed zak me beetje in de schoenen gisteren 2 maal geprobeerd en pfff weer eens mislukt. Ene keer amper 5cm hoogte en 2 de keer was hij te hard.

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Zelf gebruik ik ook een hetelucht oven en het lukt altijd perfect. Heb je de ingrediënten (op kamertemperatuur) goed opgeklopt? Belangrijk is om minimum 10 minuten te kloppen.

 38. m.van de Riet zegt:

  ik heb een biscuitdeeg gemaakt,in de oven op boven en onder warmte,195gr. In de oven gedaan bij 165gr, onderste richel, ingrediënten op kamertemperatuur. Geweldig gerezen, in de oven laten staan om een beetje af te koelen, met de deur op een kier.
  Na 10 min ingezakt, ik heb hem uit de oven gehaald en daar is hij verder ingezakt. Wat kan ik in de toekomst doen dat hij niet inzakt?

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Dat de biscuit inzakt, wil meestal zeggen dat hij niet lang genoeg in de oven gestaan heeft. Probeer zeker eerst aan de biscuit te voelen. Veert hij een beetje terug? Dan is hij helemaal gaar. Voelt hij nog wat wobbelig aan? Dan kan je hem best nog even in de oven laten staan.

   Laat ook je oven volledig op temperatuur komen voordat je de biscuit erin schuift. Anders kan hij gaan scheef zakken!

 39. Threecats zegt:

  Beste Jolien,

  Ik heb een vraagje. Hoe komt het dat de gehele randen van al mijn cakes en taarten zo hard worden, terwijl de rest mooi zacht is. Ik heb geen idee wat ik telkens fout doe. Weet jij hoe dit komt en hoe het voorkomen kan worden?
  Het zou super zijn als ik een antwoord krijg :)
  Alvast bedankt

 40. Eva zegt:

  Hoeveel boter gebruik je voor dit recept? Ik kan het niet terugvinden en ben nog beginner dus ik weet het zelf niet goed in te schatten.. Bedankt!

 41. Helga zegt:

  Dus ik begrijp eruit dat als ik tarwebloem gebruik er een beetje bakpoeder in moet doen en anders moet ik zelfrijzend bakmeel gebruiken, maar geldt voor beide dan dezelfde hoeveelheid?

 42. van verre rita zegt:

  hoe zet ik 2 buiscuits op elkaar zonder de onderste inzakt ?

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Hiervoor is een heel handige oplossing: rietjes! Snij enkele rietjes doormidden en duw ze in de onderste taart. Handig bij een luchtige biscuit en vulling.

   Voor een zwaardere vulling of taart zou ik eerder speciale dowels kopen (soort van houten stokjes). Het principe is hetzelfde maar ze zijn dus wel steviger dan rietjes.

   Liever een eetbare oplossing? Dan je bijvoorbeeld ook stukjes KitKat of Leo gebruiken.

 43. Saartje zegt:

  Dag Jolien,

  Al jaren bak ik biscuits en ze mislukken nooit. Tot de laatste twee.. Die zijn bij het doorsnijden prima en mooi luchtig maar na een dag zijn ze vreselijk korrelig van structuur. Geen idee wat ik anders doen maar er móet iets zijn dat mis gaat. Heb jij enig idee?

  Groetjes,

  • Jolien - Joli Gâteau zegt:

   Hoi Saartje

   Dit heb ik eigenlijk nog nooit eerder gehoord. Zijn je biscuits op deze manier al aangesneden of niet? Want anders kan het misschien helpen om de aangesneden stukken te bedekken met wat plastic folie.

 44. Moniek zegt:

  Hoi Jolien,

  ik heb je recept geprobeerd, maar het mixen van de eieren en de suiker is niet gelukt.
  Het zou lichtgeel van kleur moeten zijn maar bij mij is ie nog geel na tien minuten mixen,
  terwijl de eieren er 2uur van te voren eruit zijn gehaald. En de rest goed afgewogen.
  De oventemperatuur klopt by the way ook niks van, we hebben er oventhermometer in staan.
  Wat doe ik verkeerd?

 45. Moniek zegt:

  Met de oventemperatuur bedoel ik overigens dat wij een oude oven hebben waarvan de binnentemperatuur nier klopt.

  gr Moniek

  • Joli Gâteau zegt:

   Hoi Moniek

   Gebruik je toevallig verse eieren uit eigen tuin? Dan kan het zijn dat het beslag inderdaad een beetje geler ziet dan normaal. Indien de oventemperatuur niet klopt is het inderdaad handig om een oventhermometer te gebruiken. Hou dan gewoon de temperatuur aan die de thermometer aangeeft. En blijf natuurlijk in de buurt van je oven voor het geval er toch iets moest mis gaan!

 46. Budts zegt:

  He , mag ik vragen welke ingrediënten je gebruikt voor een luchtige chocolade bisqui .
  Kan je me hier ook een receptje van geven of voeg je gewoon cacao bij . Hoe zijn de verhoudingen dan . Groetjes

 47. Kelly zegt:

  Super goed gelukt! Bedankt voor dit recept! Eerst eens geprobeerd met een doorsnede van 20. Met een handmixer en in een combioven. Toen deze was gelukt een geprobeerd met een doorsnede van 26. Bij deze wel de ingrediënten aangepast. 10 eieren (6 kleintjes en 4 grote) 300gr suiker en 300 zelfrijzende bloem. Ik heb de eieren en suiker voor deze hoeveelheid 15 min opgeklopt. En ook deze taart kwam er mooi uit!!!! Vroeger gebruikte ik altijd bakmix, maar dat is nu voorbij met dit recept!!! Bedankt!!!

 48. Meike zegt:

  hoii!! het beslag is echt lekker ;D maar wij hebben een combi magnetron en die kan maar op 170 en 180 graden… hoelang moet ik de taart in de oven doen als ik hem op 170 graden voorwarm????? groetjess!!

 49. Meike zegt:

  ik heb hem op 170 graden eerst een half uur, daarna 10 minuten, daarna weer 10 minuten en toen was hij gaar! dus je kan hem ook op 170 graden voorverwarmen en op 50 minuten doen. ik wil hem graag doormidden snijden en hem vullen, maar waar kan ik dat het beste mee doen?? met slagroom ofzo??

 50. Koekiemonster zegt:

  Waar staat het recept

 51. Brahim zegt:

  Hej

  Ben echt tevreden van het recept heb het al vele malen gemaakt. Nu mijn vraag is ik maak ook zeer grote taarten de grootste taart was 40cm diameter en ik hou ook van hoge taarten dus ik had het recept verviervoudigd het was wel ok maar anders de biscuit zag gelig en moest enorm lang bakken. Heb je soms ng een ander recept voor zo’n grote biscuits? Dank je

 52. flore zegt:

  Kan je dat ook maken met kokosbloemsuiker in plaats van kristalsuiker?

 53. Brit zegt:

  Ik heb een biscuit gebakken, ongeveer 40 a 45 min, omdat ie niet helemaal gaar was. Hij was heel mooi gerezen, mooi licht bruin en gaar. Ik heb hem laten afkoelen in de over met de deur op een kier. Toen begon ie in te zakken en is ie erg cmpact geworden en absoluut niet luchtig. Gebakken op 175 graden, 200 gr. zelrijzend bakmeel, 200 gr. suiker, op de onderste richel in de oven, springvorm 24 cm doorsnee. Wat heb ik fout gedan?

 54. sabrina zegt:

  Toevallig enig idee hoe ik dat moet doen voor een chocolade taart wat voor ingredient en heb ik dan nodig

 55. Katrien zegt:

  Beste, voor de allereerste keer biscuit gemaakt en gelukt! 5minuten voor einde baktijd de oven open gedaan en wel een beetje ingezakt :( maar voor de rest super recept. Volgende keer probeer ik hem wel meteen uit de oven de halen. Ik vond hem zelf iets te droog terwijl anderen het een heerlijke taart vonden.
  Wel nog een vraagje; mijn dochter is gek op chocolade. Kan ik hier gewoon gesmolten zwarte chocolade aan toe voegen? Zo ja, hoeveel ?

  Alvast bedankt!

 56. gretha zegt:

  hallo als ik cake bakt dan is de zij kant hard wat kan ik doen om het zacht te houden
  liefs gretha

 57. gretha zegt:

  hallo

  als ik cake bakt zijn de zij kanten zo hard
  wat kan ik doen om zacht te houden wie weet het

  groetjes gretha

 58. Tinne zegt:

  Hallo,

  Goed en makkelijk recept, zit qua textuur en gaarheid goed.
  1 probleem: de biscuit rijst amper, komt niet eens tot aan de rand van het bakblik… Waar kan dit aan liggen ?
  Ik moet dus voor een serieus formaat biscuit (om te vullen en versieren) 2 stuks bakken om een acceptabele hoogte te hebben…
  groetjes

 59. Ellen dillen zegt:

  Hallo,

  Hoe reken jij uit hoeveel beslag je nodig hebt voor een grotere of kleinere vorm?

 60. Katleen Cierpialr zegt:

  Als ervaren biscuit-bakster vind ik dat er hier in dit artikel iets serieus ontbreekt; je krijgt je taart nl het meest luchtig door je deeg te kloppen in een warm water bad. Je zet je kom in de pompebak waar je warm water eerst laat in lopen. Wel natuurlijk zorgen dat er geen water bij je deeg komt.
  Je deeg gaat echt heel luchtig zijn hiermee. Het is onzin dat het een kwestie is van oefenen, oefenen, oefenen, …
  Je moet enkel geduld hebben en lang genoeg kloppen.

  Hierbij wou ik dit toch even kwijt.

 61. Anoniem zegt:

  En hoelang in de heteluchtoven??

 62. Gwendolien zegt:

  Als ik deze recept gebruik kan ik deze dan ook versieren met suikerpasta en vulling of heb ik kans dat hij dan gaat invallen ?

 63. Julie zegt:

  De smaak was super goed, maar bij mij is hij heel taai geworden :(

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Current ye@r *