Blog

How to: Maltesertaart

small 31 juli 2014 by Jolien | Filed under Inspiratie, Recepten.

 photo IMG_0014-001.jpg

Als je fan ben van de krokante chocoladesnoepjes Malteser, dan ga je zeker verliefd worden op deze hemelse Maltesercake! De cake is niet alleen heel erg lekker, ze ziet er ook nog eens heel spectaculair uit (al zeg ik het zelf). Ze vergt een klein beetje geduld maar voor de rest is deze cake heel makkelijk om te maken.

De basis bestaat uit een chocoladebiscuit gevuld met zelfgemaakte chocolademousse. Klinkt al niet slecht, toch? Niet alleen vul je de cake met chocolademousse, je smeert hem er ook mee af. Hierdoor blijven de Maltesers makkelijk plakken. Een echt chocobommetje voor de chocoladeliefhebber dus!

Wat heb je nodig?
1 chocoladebiscuit (tip: voeg gewoon bij het standaard recept wat echte cacaopoeder toe)
1 recept voor chocolademousse (zie hieronder)
2 zakken Maltesers (afhankelijk van de grootte van de biscuit)

Wat heb je nodig voor de chocolademousse?
300 ml slagroom
50 gram zachte boter
150 gram marshmallows
60 ml heet water (afgekookt)
250 gram goede pure chocolade
3 eiwitten (opgeklopt)

Hoe maak je het?
Bak eerst de biscuit zoals aangegeven in mijn recept voor de perfecte biscuit. Let er vooral op dat je de eieren met de suiker goed lang klopt, zo wordt de biscuit goed luchtig. Bak de biscuit en laat hem afkoelen.

Maak ondertussen de chocolademousse. Smelt de marshmallows, de chocolade, de boter en het water in een steelpannetje met dikke bodem. Gebruik een laag vuur en blijft goed roeren zodat de chocolade zeker niet aanbrandt. Blijf roeren tot alles volledig door elkaar gemengd is. Zet de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bodempje koud water). Klop de slagroom en schep het onder het afgekoelde mengsel. Als het mengsel nog te warm is, zal de room terug smelten en wordt de mousse te vloeibaar. Klop ook de eiwitten op en roer deze massa zachtjes onder het chocolademengsel. Laat opstijven in de koelkast.

Ik kwam met dit recept ruim toe voor mijn biscuit van 15cm. Als je een biscuit groter dan 20cm gebruikt, zou ik het recept eventueel verdubbelen. Voor je hem kan gebruiken, laat je de chocolademousse best nog enkele uurtjes opstijven in de koelkast.

Wanneer alles afgekoeld is, kunnen we beginnen met de decoratie. Snij de biscuit doormidden en vul deze met de chocolademousse.  Het is niet erg als je dicht bij de rand komt vermits we ook gaan afsmeren met dezelfde (heerlijke) mousse. Verkruimel een handjevol Maltesers en strooi dit over de chocolademousse: hierdoor krijg je straks ook nog een crunchy touch in de cake. Smeer ook een royale laag chocolademousse op de zij-en bovenkant van de biscuit. Hoe dikker je laag, hoe beter de Maltesers achteraf gaan plakken.

Als je de volledige taart heb ingesmeerd, kan je beginnen aan de bekleding. Begin onderaan de cake met een rondje Maltesers en werk zo naar boven toe. Om af te werken, bedek je ook de bovenkant met Maltesers. Een mooie strik errond en je hebt meteen een prachtig taartje die dan ook nog eens superlekker is!

 photo IMG_0013-001.jpg

 photo IMG_0017-001.jpg

Ben je een echte chocoladeliefhebber? Kijk dan maar eens op onze Pinterest board speciaal over alles met chocolade!

Deze blogpost is geschreven door Jolien van Joli Gâteau

Jolien is sinds ruim vier jaar gebeten door het bakvirus. Vooral taarten, cupcakes en andere zoetigheden hebben haar hart gestolen. Op haar blog Joli Gâteau laat ze je meegenieten van wat ze maakt. Als je op de hoogte wilt blijven van haar tips, recepten en ontdekkingen, kijk dan op haar Facebookpagina of volg haar op Twitter.Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Current ye@r *