Blog

Recept: speculoos cupcakes met witte chocolade

small 12 december 2014 by Jolien | Filed under Recepten.

 photo DSC_0304.jpg

Lekkere recepten, je kan er niet genoeg hebben vind ik zelf. Vroeger was ik dol op het verzinnen van originele cupcake combinaties. Dan stond ik een hele zondagnamiddag in mijn keuken en probeerde verschillende receptideeën uit. Zo is ook onderstaand recept ontstaan!

Het is een recept dat nog altijd veel succes oogst bij feestjes en alle gelegenheden en het is intussen al één van mijn klassiekers geworden. Ik ben zelf ook dol op de hemelse combinatie van de zachte, zoete witte chocolade & de knapperige speculoos. Serveer met een kop warme chocolademelk en je bent klaar voor een heerlijk relaxed avondje.

Dit heb je nodig voor de cupcake
250g boter
250g suiker
250g bloem
4 eieren
2el melk
Verkruimelde speculoos

Voor de topping
100g speculoos
100g witte chocolade
100g roomkaas
150ml slagroom

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 175°C.

Meng alle ingrediënten, behalve de melk, in een keukenmachine tot een glad mengsel. Wanneer je een mooi, glad mengsel hebt, kan je ook de melk toevoegen.

Maal de speculoos fijn in een blender en meng deze ook onder het cupcakebeslag. Hoe meer speculoos, hoe knapperiger je cupcake zal zijn.

Vul met behulp van twee lepels of een spuitzak de cupcakepapiertjes. Ze moeten ongeveer voor 3/4 gevuld zijn, zo krijg je het beste resultaat. Zet het bakblik in de oven en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tijdens het bakken heb je tijd om te topping te maken. Smelt allereerst de chocolade au bain-marie. Doe de roomkaas in de keukenrobot en voeg 1el bloemsuiker toe. Voeg ook de chocolade toe. Mix goed tot een glad beslag. Klop in een andere kom de room op en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Laat nog een minuutje goed doorkloppen zodat je een stevige topping krijgt. Doe deze in een spuitzak en spuit hiermee mooie toeven op je (afgekoelde) cupcakes.

 photo DSC_0299.jpg

 photo DSC_0302.jpg

Dit recept is niet altijd heerlijk om cupcakes van te maken maar je kan dit ook perfect gebruiken voor een grote taart. Voor een taartvorm van ongeveer 20cm verdubbel je gewoon het recept. De witte chocolade gebruik je dan niet als topping maar als vulling. Super makkelijk én super lekker!

Deze blogpost is geschreven door Jolien van Joli Gâteau

Jolien is sinds ruim vier jaar gebeten door het bakvirus. Vooral taarten, cupcakes en andere zoetigheden hebben haar hart gestolen. Op haar blog Joli Gâteau laat ze je meegenieten van wat ze maakt. Als je op de hoogte wilt blijven van haar tips, recepten en ontdekkingen, kijk dan op haar Facebookpagina of volg haar op Twitter.


Tags: , , ,


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Current ye@r *